API koppelingen.

Wat zijn API koppelingen? API koppelingen (ook wel API-integratie genoemd) verwijst naar het proces van het verbinden van twee softwaretoepassingen via een Application Programming Interface (API). API koppelingen zijn een verzameling van definities en protocollen die softwaretoepassingen gebruiken om te communiceren met elkaar. Bijvoorbeeld tussen een webshop en een ERP voorraadsysteem zoals wij voor de webshop 89 Diamonds hebben gerealiseerd waar ruim 25.000 verschillende diamanten dagelijks worden getoond.

Webshop verbinden met softwaresystemen

Met API koppelingen kunnen verschillende softwaretoepassingen gegevens delen en kunnen functies van de ene toepassing worden gebruikt door de andere toepassing. Dit kan handig zijn wanneer een bedrijf verschillende softwaretoepassingen gebruikt die niet standaard zijn geïntegreerd, maar wel gegevens met elkaar moeten uitwisselen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een webshopomgeving voorzien van WooCommerce en een voorraad- of financieel systeem zoals AFAS of Exact.

api koppelingen

Webshop verbinden met softwaresystemen

Met onze API koppelingen kunnen verschillende softwaretoepassingen gegevens van de ene toepassing worden gebruikt door de andere toepassing. Dit kan handig zijn wanneer een bedrijf verschillende softwaretoepassingen gebruikt die niet standaard zijn geïntegreerd, maar wel gegevens met elkaar moeten uitwisselen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een webshopomgeving voorzien van WooCommerce en een voorraad- of financieel systeem zoals AFAS, Exact of als je auto’s wilt verkopen op auto marktplaatsen zoals Gaspedaal e.d. 

ROCK Design heeft een compleet nieuwe webshop voor Geran Handel B.V ontwikkeld. Met meer dan 6000 producten in een verbeterde categoriestructuur, veel custom made functies die er in moesten komen en een koppeling tussen AFAS en WooCommerce zijn gerealiseerd. De webshop is op een ijzersterke server geplaatst die de webshop realtime up to date moet houden. Het voorraadsysteem in AFAS is leidend waarin alle voorraad wordt aangestuurd naar de webshop.

André Ligtenberg - Geran

Geran website

API koppelingen, de voordelen

API koppelingen worden veel gebruikt in de wereld van software-integratie en -automatisering, omdat ze het mogelijk maken om verschillende applicaties samen te laten werken zonder de noodzaak van handmatige invoer of overdracht van gegevens. Dat wil zeggen dat je een enorm voordeel behaald met het geautomatiseerd uitwisselen van informatie, zodat je niet telkens handmatig honderden mutaties in een systeem moet doorvoeren. Een API koppeling bespaart je tijd en kosten.

API koppelingen is als de geheime kracht achter je webshop, waardoor het soepel en efficiënt kan functioneren. Door gebruik te maken van een API (Application Programming Interface) kunnen verschillende systemen naadloos met elkaar communiceren. Dit betekent dat je eenvoudig informatie kunt uitwisselen tussen je webshop en andere applicaties, zoals voorraadbeheer, betalingsgateways en verzendservices. Het bespaart niet alleen tijd en moeite bij handmatige taken, maar zorgt er ook voor dat je altijd up-to-date bent met real-time gegevens. Of het nu gaat om het bijwerken van productinformatie, het verwerken van betalingen of het volgen van verzendingen, een goed doordachte API-koppeling maakt je webshop niet alleen slimmer, maar ook krachtiger in de competitieve e-commerce wereld.

Onze API koppelingen

De installatie van API koppelingen in je systeem is een essentiële stap om naadloze gegevensuitwisseling te waarborgen. Door te zorgen voor veilige authenticatie, compatibiliteit met je platform en gedetailleerde documentatie te raadplegen, creëer je een solide basis. Kies voor API koppelingen met de benodigde functionaliteiten en optimale prestaties. Goede ondersteuning speelt een cruciale rol bij het oplossen van eventuele problemen en het optimaliseren van je processen.

ROCK Design, jouw one-stop-shop voor creatieve digitale oplossingen!

Full service creative agency

Alles in eigen huis, creatief ontwerpen, webdevelopment, beeldstudio en marketing

Razendsnelle hosting

Razendsnelle hosting, veilig en continue 24/7 beheer en updates van software onderhoud. 

WordPress WooCommerce

10 jaar ervaring en deskundig in werelds grootste CMS platform, gericht op gebruikersvriendelijkheid.

Service met een glimlach

Wij helpen met het online vindbaar en zichtbaar maken via online marketing en promotie.

Webshops met API koppelingen

ROCK Design,
onze kracht

Bij ons draait alles om online strategie, branding, creatieve ontwerpen, webontwikkeling, online marketing, fotografie en videoproductie, met een sterke focus op topkwaliteit en persoonlijke service, uitgevoerd door zelfsturende teams. Als trotse officiële Google Partner en recente ontvangers van een FD Gazelle Award voor onze bedrijfsgroei, onderscheiden we ons door de unieke combinatie van online marketingexpertise en technische webontwikkeling. We werken landelijk, zelfs internationaal, vanuit ons kantoor in Rijssen.

Fotografie in Rijssen Website maken Enschede Website laten maken Zwolle
Offerte website laten maken Offerte website Website maken kosten