Apps

Een app laten maken is voor elk bedrijf mogelijk. Slimme apps om toe te passen in werkprocessen en te gebruiken op smartphones en tablets bieden veel mogelijkheden. De toepassingen voor apps zijn talrijk, zoals voor logistieke, informatieve of commerciële doeleinden. Wij bouwen apps voor het bedrijfsleven, zorgsector en overheid instanties.

Vergroot je bereik

ROCK Design - App laten maken

Als je een app wilt laten maken dan is het belangrijk dat je een goed idee hebt over wat je wilt met de app.  En met welk doel je de app wilt gaan gebruiken. Zet dan de volgende stap samen met ons. Op dat moment denken wij met je mee. Wij gaan vervolgens aan de slag met jouw wensen. Zo zetten we een functioneel ontwerp op, calculeren we productietijd en plannen we per fase de te verrichten werkzaamheden in.

Werk slimmer met een app

Een app laten maken is tegenwoordig voor iedereen weggelegd. Bedrijven zetten vooral een app in om werkprocessen efficiënter in te richten of klanten beter te bereiken en te bedienen. Zo kan je service beter aanbieden of producten en marktprijzen snel communiceren. Voor diverse opdrachtgevers hebben we inmiddels een gave app gemaakt. Hanskamp Doetinchem, Rast Vriezenveen, WSC Nijverdal zijn enkele opdrachtgevers waar we een app aan hebben geleverd.

Handige app toepassingen

Bij het overwegen van een app laten maken, kun je denken aan toepassingen om klanten automatisch te laten sparen voor kortingen en acties; (zonder verlies stempelkaart of pasje). Of je kunt direct jouw laatste nieuws en aanbiedingen versturen via pushmeldingen of producten laten bestellen met een QR code.

Ook kun je online betaalmogelijkheden zoals Ideal, Paypal en creditcard inzetten of navigatie aanbieden op een kaart. Verder wordt bij een app laten maken ook conversie acties ingezet als een offerte of service aanvraag. Ook kun je op afstand functies in je bedrijf activeren. Kortom, er zijn talrijke handige apps die je kunt inzetten voor jouw business.

ROCK Design, your guide to an amazing app

Wij adviseren je graag

Waarom kies je voor een app laten maken als oplossing? Wat zijn voordelen en waar moet je op letten bij de aanschaf en onderhoud van jouw eigen app? Tijdens een vrijblijvend oriëntatiegesprek leggen we je graag alle ‘ins and outs’ uit.

ROCK Design - App laten maken

Voordelen van mobiele app laten maken

 • Je staat in directe verbinding met jouw klant. Een app wordt overal gebruikt, maar vooral op smartphones de hele dag door.
 • Een app heeft de mogelijkheid om pro-actief en interactief met jouw klant te communiceren. Je betrekt dus meer jouw klanten.
 • Je kunt pushberichten sturen. De ontvanger ziet vrijwel een pushbericht direct op zijn smartphone of tablet.
 • Behalve een pushbericht kun je ook een spaarkaart, wedstrijd, reserveren/bestellen, of anderszins een marketingactie creëren.
 • Klanten die jouw app downloaden, gratis of gekocht, gaan vaak niet meer naar een concurrent. Je ‘boeit’ jouw klanten.
 • Ook als klanten jouw app niet heel actief gebruiken zorgt deze nog voor extra brand awareness en verhoogde loyaliteit.

Waar haal je apps op?

Apps kun je ophalen in de App Store van Apple en deze zijn uitsluitend geschikt voor de producten van Apple. Alle overige producten en het ophalen van apps doe je in de Google Play Store. In iedere store zijn de basisfactoren hetzelfde, maar er zijn ook verschillen. Het belangrijkste verschil tussen de App Store van Apple en de Google Play Store zit hem in de keywords.

De titel in de App Store van Apple kent een maximale lengte van 255 karakters. Als er relevante zoekwoorden in de titel staan ontvang je een hogere ranking. Google daarentegen heeft de titel gezet op 30 tekens. Kortom, Google is nog meer selectief in het formuleren van de titel. Daarentegen is het voordeel dat de zoekwoorden die in de titel staan, veel hoger ranken dan in de App Store van Apple.

Apps opgeleverd door ROCK Design

Hoe bereiken mensen jouw app

Doorgaans wordt er veel aandacht geschonken aan het ontwikkelen van apps. Vaak is er een goed idee, wordt de app gebouwd en geplaatst in de App Stores. Belangrijk is dan hoe jouw klanten bij jouw app komen. Juist dit is een cruciaal onderdeel, want je wilt toch veel downloads creëren van jouw app. Waar letten we zoal op:

 • Titel: De titel heeft direct impact op de ranking. Daar verwerken we relevante zoekwoorden in.
 • Keywords: Relevante zoekwoorden die passen bij jouw doelgroep.
 • Beschrijving: De beschrijving van de app is belangrijk omdat we op een duidelijke manier willen beschrijven waar de app over gaat.
 • Screenshots: Voor de ranking minder belangrijk, maar erg belangrijk voor visuele waarneming en dus beoordeling van de app. Juist goede screenshots bepalen in hoge mate of  de mapp wel of niet wordt gedownload.
 • App icoon: Het app-icoon moet aantrekkelijk zijn en opvallen. Het design van het icoon moet aantrekkelijk zijn.

Service en onderhoud van apps

Het onderhoud van een app is belangrijk omdat in de wereld van smartphones, dus ook die van de apps er telkens weer nieuwe innovaties worden doorgevoerd. Kortom, de omgeving van de app verandert telkens. Smartphones en tablets veranderen jaarlijks, maar ook wetgeving heeft invloed. Ook besturingssystemen krijgen updates waardoor onderhoud nodig is. Verder zijn er vaak wensen aan functionaliteiten, omdat jouw klant of bezoeker andere eisen stelt aan het gebruik van de app.

Omdat de ontwikkelingen continu veranderen, helpen we je graag bij het adviseren van jouw beoogde app. Onze technische support zorgt er regelmatig voor dat alle functies en werkingen van de app worden gecontroleerd. Zij staan continue in verbinding met de App Stores van Apple en Google.

Interesse in een app?

We geven je graag vrijblijvend advies over een functionele app. We leggen je graag alle mogelijkheden over de app uit. 

Opgeleverde apps

Neem een kijkje op onze portfolio pagina. Enkele apps die we hebben gemaakt tref je hier aan. 

In contact komen

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een email en we nemen contact met je op.