Website ontwerpen

Website ontwerpen

De eerste stap in het proces van een website ontwerpen is het verkrijgen van de doelstelling. Hiervoor gaan we in gesprek om alle vereisten uit te werken. Wat is het doel van de website? Met welke doelgroepen moeten we rekening houden? Hoe gaan we deze benaderen? Alles waar rekening mee gehouden moet op tafel komen. Alleen door samen te werken kan het maximale resultaat bereikt worden. Een website ontwerpen is immers slechts een middel om bepaalde doelen te bereiken.

Levendig & functioneel webdesign

Wij houden van veel beleving. Door gebruik te maken van levendige designs die aansluiten bij de klant, wordt een zo hoog mogelijke gebruikservaring bereikt. Het uitgangspunt ligt echter bij functionaliteit als het gaat om website ontwerpen. De technische functies van een website ontwerpen mogen nooit belemmerd worden. Door creatief om te gaan met beide aspecten zoeken we samen met onze klanten naar de perfecte balans.

Van idee naar resultaat

Wanneer we voldoende informatie hebben wordt een start gemaakt met de uitwerking. Het eerste concrete beeld van de website wordt bepaald. Hoewel dit slechts gaat om een concept, blijkt deze vaak van groot belang. Door te visualiseren krijgt men regelmatig andere ideeën. Deze kunnen we dan nog eenvoudig aanpassen of toevoegen aan het concept. Zo gaan we van goede ideeën naar een optimaal resultaat.

Het ontwerpen van websites

Een doordacht plan is noodzakelijk om de beste weg te vinden. Om deze reden ontwerpen wij websites volgens een aantal vaste stappen. Zo werken we vanuit meerdere perspectieven naar het uiteindelijke resultaat. Benieuwd naar hoe wij dit doen? Hieronder vertellen we meer over het ontwerpen van websites.

Functioneel en visueel ontwerp

Eerste blauwdruk
Wanneer alle wensen en vereisten bij ons bekend zijn, starten we met het opzetten van een functioneel ontwerp. Het functioneel ontwerp vertalen wij vervolgens naar een eerste design van de nieuwe website.

User story & wireframes
Het functioneel ontwerp wordt opgezet aan de hand van het gebruikersverhaal, ook wel user story genoemd. Vervolgens wordt met behulp van wireframes het verhaal vertaald naar een schets. Het gaat dus om een vormgeving van de technische inhoud. Dat zijn bijvoorbeeld informatieve processen: Waar wordt specifieke informatie verwerkt? En in welke volgorde?

Grafisch design

Overtuigend, uniek & passend
Nadat het functioneel ontwerp is afgerond, wordt een start gemaakt met het grafisch design. Deze is bepalend voor hoe de website eruit komt te zien. Wij zien een website als dé online impressie van een organisatie. Daarom moet deze overtuigend, uniek en passend zijn.

Aansluitend op functionaliteit
Natuurlijk moet de grafische vormgeving ook aansluiten op het functioneel ontwerp. De beleving die het optische design oproept moet namelijk aansluiten op de functionele doelen. Vormgeving is volgens ons hét middel om een organisatie goed te profileren.

Ontwikkeling webdesign

Website ontwerpen
De volgende stap is het daadwerkelijke webdesign. Op basis van het functionele en grafische ontwerp gaan we de website bouwen. Voorafgaand aan een website ontwerpen is het verhaal dus bekend, waardoor niemand voor verrassingen komt te staan. Door vroeg in het proces mee te denken en bij te sturen, gaan we zo efficiënt mogelijk om met tijd én kwaliteit.

Bèta-versie
Op het moment dat de website in grote lijnen is opgezet, laten we de zogenaamde Bèta-versie zien aan de klant. Deze kan dan het resultaat bekijken en er zelf doorheen navigeren. Op deze manier bieden we eveneens de ruimte om verdere vragen te stellen. Ook kunnen we eventuele verdere opmerkingen of wensen nog gaan verwerken voor de definitieve versie.

Definitieve versie
Wanneer de definitieve versie van het website ontwerpen akkoord is, kan de website live geplaatst worden. Natuurlijk bepalen we in gezamenlijk overleg welk moment hiervoor het meest geschikt is.

Resultaten boeken met website

Online optimalisatie
Een website ontwerpen is een never-ending proces. Er is altijd ruimte om nóg een stap verder te gaan. Dit proces van online optimalisatie is belangrijk om goede resultaten te boeken met het ontwerpen van de website.

SEO
Een belangrijke factor binnen het optimaliseren van websites is content. Hiermee wordt alle inhoud als teksten, afbeeldingen en video’s bedoeld. Deze kunnen steeds weer worden verbeterd of uitgebreid. Goede content is eveneens belangrijk om beter vindbaar te worden in Google. Het optimaliseren met als doel beter vindbaar te worden in zoekmachines, wordt ook wel zoekmachine optimalisatie of SEO genoemd.

SEA
Daarnaast zijn er nog talloze andere mogelijkheden om online resultaten te stimuleren. Een relatief bekende optie is Google Adwords. Deze betaalde vorm van marketing heet zoekmachine marketing of SEA.

Interesse in een website?

We geven je graag vrijblijvend advies over jouw gedroomde website. We proberen op een eenvoudige, maar vooral begrijpelijke wijze de stappen naar en de inhoud van een website laten maken duidelijk te maken.

Opgeleverde sites

Hier hebben we recent gemaakte websites voor je op een rij geplaatst. Bekijk ze eens rustig op je gemak.

In contact komen

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een email en we nemen contact met je op.