Website hosting

Voordat de website in gebruik genomen wordt, is het verstandig eerst goed na te denken over de website hosting. Het is ook handig om gelijktijdig even stil te staan bij het onderhoud en de beveiliging. Blijft mijn website up-to-date? En hoe zorg ik dat mijn website hosting goed beveiligd is?

Supersnelle hosting

De kwaliteit van hosting heeft veel impact op de prestaties van websites. Langzame websites zijn een bron van ergernis. Indien laadtijden lang duren, is de kans groot dat bezoekers de website vroegtijdig verlaten. Laadsnelheid en laadtijd maken tevens onderdeel uit van het Google-algoritme. Supersnelle hosting is daarom een vereiste.

Website beveiliging

Online veiligheid staat steeds nadrukkelijker op de agenda. De oorzaak hiervan ligt bij de toename van criminaliteit op internet. Website beveiliging is hierdoor meestal noodzakelijk. De wet stelt hiervoor inmiddels strenge eisen. Tevens geeft ook Google de voorkeur aan websites die gebruik maken van een beveiligde verbinding.

Website hosting

Aandacht voor online veiligheid

Het is verstandig risico’s op gebied van veiligheid te vermijden. Daarom werken we met vaste criteria, welke een optimale online veiligheid waarborgen. Aandacht voor online veiligheid is een belangrijk basisprincipe.

Ron aan het werk

WordPress hosting

Sublieme snelheid
De standaard die we hanteren voor WordPress hosting is uitstekend. Door uitsluitend gebruik te maken van de allersnelste hardware, wordt een sublieme snelheid bereikt. Voor website hosting wordt in alle gevallen gebruik gemaakt van Solid State Drives (SSD). Deze schijven kenmerken zich door een minimale toegangstijd en zéér hoge lees- en schrijfsnelheden.

Automatische back-ups
Wat als er onverhoopt toch iets misgaat? Dan bestaat in ieder geval de mogelijkheid om snel te schakelen. Door automatische back-ups van de website te maken, is er altijd een recente versie voor handen. Deze kan met enkele klikken online worden gezet, zodat de schade dus altijd beperkt blijft.

Caching voor optimale snelheid

Tijdelijk geheugen
Een cache is een opslagplaats waarin gegevens voor korte tijd worden bewaard. Het gaat dus om een tijdelijk geheugen. Door middel van caching staan gegevens tijdelijk op een sneller medium, waardoor de laadtijd wordt verkort.

Caches voor websites
Wanneer websites gebruik maken van een cache, worden website bestanden tijdelijk opgeslagen op de harde schijf. Hierdoor is het niet nodig een webpagina volledig te herladen. Dit bespaart MB’s waardoor websites sneller zijn geladen. De websites die we hosten maken gebruik van zowel Redis Cache, OpCache als Memcached.

Beatrixschool website mockup

SSL-certificaat websites

Versleutelde verbinding
Websites met het bekende SSL-certificaat maken gebruik van een versleutelde verbinding. De verbinding is dan beveiligd, waarmee het onderscheppen van informatie wordt voorkomen. Wanneer vertrouwelijke informatie als persoonsgegevens worden verzonden, is het gebruik hiervan zelfs wettelijk verplicht (Wet Bescherming Persoonsgegevens).

Voordelen van SSL
Er zijn meer voordelen verbonden aan het gebruik van SSL. Zo geeft Google de voorkeur aan beveiligde websites. Verder geeft het bezoekers een betrouwbare indruk én wordt diefstal van gevoelige informatie voorkomen. Een beveiligde verbinding is te herkennen aan het slotje in de adresbalk.

SSL of TLS?
TLS (Transport Layer Security) is de opvolger van SSL (Secure Sockets Layer). Technisch gezien wordt hier gebruik van gemaakt, terwijl het meestal nog aangeduid wordt met de naam van diens voorganger.

WordPress onderhoud

Software-updates
De inhoud op bestaande websites wordt meestal regelmatig bijgewerkt of uitgebreid. Het reguliere WordPress onderhoud wordt echter nog wel eens over het hoofd gezien. WordPress brengt regelmatig updates uit op reeds geïnstalleerde software, welke veelal belangrijke prestatie- en veiligheidsupdates bevatten.

Gratis updates bij hosting
De software-updates worden kosteloos uitgevoerd wanneer de website hosting door ROCK Design wordt verzorgd en u een abonnement heeft voor technische service en onderhoud. Er wordt wekelijks gecontroleerd of WordPress software-updates beschikbaar heeft gesteld. Wanneer dit het geval is, worden deze automatisch geïnstalleerd op de website.

We kunnen je
verder helpen!

We geven je graag vrijblijvend advies over jouw gedroomde website. We proberen op een eenvoudige, maar vooral begrijpelijke wijze de stappen naar en de inhoud van een website laten maken duidelijk te maken.
Even kort kennis maken
Contactgegevens
Fotografie in Rijssen Website maken Enschede Website laten maken Zwolle
App laten maken Holten Webdesign Oldenzaal