Website hosting

Voordat de website in gebruik genomen wordt, is het verstandig eerst goed na te denken over de website hosting. Het is ook handig om gelijktijdig even stil te staan bij het onderhoud en de beveiliging. Blijft mijn website up-to-date? En hoe zorg ik dat mijn website hosting goed beveiligd is?

Website beveiliging

Online veiligheid staat steeds nadrukkelijker op de agenda. De oorzaak hiervan ligt bij de toename van criminaliteit op internet. Website beveiliging is hierdoor meestal noodzakelijk. De wet stelt hiervoor inmiddels strenge eisen. Tevens geeft ook Google de voorkeur aan websites die gebruik maken van een beveiligde verbinding.

Aandacht voor online veiligheid

Het is verstandig risico’s op gebied van veiligheid te vermijden. Daarom werken we met vaste criteria, welke een optimale online veiligheid waarborgen. Aandacht voor online veiligheid is een belangrijk basisprincipe.

website hosting

WordPress hosting

Sublieme snelheid
De standaard die we hanteren voor WordPress hosting is uitstekend. Door uitsluitend gebruik te maken van de allersnelste hardware, wordt een sublieme snelheid bereikt. Voor website hosting wordt in alle gevallen gebruik gemaakt van Solid State Drives (SSD). Deze schijven kenmerken zich door een minimale toegangstijd en zéér hoge lees- en schrijfsnelheden.

Automatische back-ups
Wat als er onverhoopt toch iets misgaat? Dan bestaat in ieder geval de mogelijkheid om snel te schakelen. Door automatische back-ups van de website te maken, is er altijd een recente versie voor handen. Deze kan met enkele klikken online worden gezet, zodat de schade dus altijd beperkt blijft.

Caching voor optimale snelheid

Tijdelijk geheugen
Een cache is een opslagplaats waarin gegevens voor korte tijd worden bewaard. Het gaat dus om een tijdelijk geheugen. Door middel van caching staan gegevens tijdelijk op een sneller medium, waardoor de laadtijd wordt verkort.

Caches voor websites
Wanneer websites gebruik maken van een cache, worden website bestanden tijdelijk opgeslagen op de harde schijf. Hierdoor is het niet nodig een webpagina volledig te herladen. Dit bespaart MB’s waardoor websites sneller zijn geladen. De websites die we hosten maken gebruik van zowel Redis Cache, OpCache als Memcached.

website hosting

website hosting

SSL-certificaat websites

Versleutelde verbinding
Websites met het bekende SSL-certificaat maken gebruik van een versleutelde verbinding. De verbinding is dan beveiligd, waarmee het onderscheppen van informatie wordt voorkomen. Wanneer vertrouwelijke informatie als persoonsgegevens worden verzonden, is het gebruik hiervan zelfs wettelijk verplicht (Wet Bescherming Persoonsgegevens).

Voordelen van SSL
Er zijn meer voordelen verbonden aan het gebruik van SSL. Zo geeft Google de voorkeur aan beveiligde websites. Verder geeft het bezoekers een betrouwbare indruk én wordt diefstal van gevoelige informatie voorkomen. Een beveiligde verbinding is te herkennen aan het slotje in de adresbalk.

SSL of TLS?
TLS (Transport Layer Security) is de opvolger van SSL (Secure Sockets Layer). Technisch gezien wordt hier gebruik van gemaakt, terwijl het meestal nog aangeduid wordt met de naam van diens voorganger.

WordPress onderhoud

Software-updates
De inhoud op bestaande websites wordt meestal regelmatig bijgewerkt of uitgebreid. Het reguliere WordPress onderhoud wordt echter nog wel eens over het hoofd gezien. WordPress brengt regelmatig updates uit op reeds geïnstalleerde software, welke veelal belangrijke prestatie- en veiligheidsupdates bevatten.

Gratis updates bij hosting
De software-updates worden kosteloos uitgevoerd wanneer de website hosting door ROCK Design wordt verzorgd en u een abonnement heeft voor technische service en onderhoud. Er wordt wekelijks gecontroleerd of WordPress software-updates beschikbaar heeft gesteld. Wanneer dit het geval is, worden deze automatisch geïnstalleerd op de website.

website hosting

Overtuigd en interesse in

Webontwerp aanvragen

Wij geven u graag een indruk over hoe wij denken dat uw website of webshop eruit kan gaan zien. U ontvangt een online ontwerp van de website of webshop.

Checklist nieuwe website

Vul hier de checklist in als u overweegt een nieuwe website, webshop of app te laten maken. Wat zijn belangrijke onderwerpen? De checklist zet ze voor u op een rij.

Meer weten?

Heeft u een vraag? U kunt ons via de chatfunctie vragen stellen. Wilt u bellen, dan zijn wij tijdens werkdagen bereikbaar via het telefoonnummer: 0548 517363

Contact