Webshop laten maken

Webshop laten maken

Een webshop laten maken vereist ervaring en een slim strategisch ontwerp. Hoewel het aantal online aankopen sterk is gegroeid, is ook het aantal webwinkels in omvang toegenomen. Door doelmatig en commercieel gericht samen te werken, helpen we met het maken van zorgvuldige afwegingen. Welk systeem is het beste voor een webshop laten maken? En hoe bereik ik de juiste doelgroep?

Meerwaarde van webshop

Het creëren van voldoende meerwaarde speelt in de online wereld een nóg grotere rol. Binnen enkele seconden kan de vergelijking met concurrerende producten, bedrijven of diensten gemaakt worden. Een webshop laten maken vereist een specifieke strategie. Die strategie wordt ingezet voor het opbouwen van de structuur en navigatie van de webshop, zodat de webshop meerwaarde creëert.

Eigen webwinkel beheren

Er is altijd wel werk bij een webshop laten maken. Het is daarom belangrijk webshops te voorzien van een goed Content Management Systeem, beter bekend als CMS. Met zo’n systeem wordt het beheren van een eigen webwinkel overzichtelijk. Daarnaast wordt het aanpassen van content eenvoudig. ROCK Design bouwt zowel WordPress webshops als Magento webshops als het gaat om een webshop laten maken

Maatwerk webshops

Mensen winkelen steeds vaker online. Door de toename in vraag en aanbod, is de gemiddelde kwaliteit ook verbeterd. Mensen willen snel en hoogwaardig bediend worden, óók wanneer zij online winkelen. Bij het webshop laten maken biedt maatwerk een uitkomst.

Geschikt voor mobiele apparaten

Telefoons & tablets
Alles gaat steeds sneller en eenvoudiger. Veel taken die voorheen vanuit huis of kantoor werden gedaan, doen we nu onderweg. Smartphones en tablets staan centraal binnen dit proces van verandering. We doen steeds meer taken vanaf verschillende plaatsen.

Responsive webdesign
Wat betreft een webshop laten maken is het belangrijk dat websites automatisch meeschalen met allerlei schermformaten. Op deze manier is een website goed leesbaar en navigeerbaar voor alle bezoekers. Een ontwerp dat zich automatisch aanpast noemt men ‘responsive’. Alle websites en webshops die wij maken hebben vanzelfsprekend een responsive webdesign.

Webshop platforms

Magento en WooCommerce zijn veelgebruikte CMS systemen om webshops mee op te bouwen. De systemen zijn vooral populair voor omvangrijke webshops met veel producten.

Bij ROCK Design zetten we graag eerst uw wensen in kaart. Heeft u al een webshop actief draaien of bent u een nieuwkomer als het gaat om online verkopen. Hoe zien diensten of producten eruit? Heeft u veel categorieën in uw assortiment? Wilt u realtime koppelingen met een voorraad- of financieel systeem? Er kunnen als u kiest voor een webshop veel redenen zijn waarom u kiest voor WooCommerce of Magento. Wij helpen u graag adviseren.

Welk CMS / systeem voor webshop

Wij werken bij het webshop maken met de platforms van Magento of WooCommerce. Beide zijn prima systemen om een webshop mee op te bouwen. Voordeel van WooCommerce is dat u ook de functionaliteiten van WordPress kunt inzetten als webshopplatform. Die mogelijkheid biedt dan een aantal extra opties. In ieder geval beide CMS systemen zijn gebruikersvriendelijk waardoor uzelf heel eenvoudig de content op de webshop kan plaatsen en beheren.

Welk CMS systeem voor uw zaak het beste is? Dat hangt op dit moment vooral af van het aantal producten, de gewenste functionaliteiten, het beoogde design, eventuele API koppelingen e.d. Wij vinden dat Commerce het grote voordeel heeft dat je na livegang bijvoorbeeld online marketing veel eenvoudiger kan monitoren in het CMS.

Onze ervaring
Inmiddels hebben wij sinds 2013 vele ondernemingen live geplaatst met hun webshop. Ook op dit moment bouwen we volop aan nieuwe webshops. Vaak kijken onze klanten naar het uiterlijk van hun gewenste webshop. Wij voegen daar onze kennis van online verkopen aan toe. Want het uiteindelijke doel moet zijn om een succesvolle webshop te runnen. Een webshop die goede conversies krijgt en leidt tot een grotere verkoop.

Het gaat om winst boeken

Bij ROCK Design zijn wij specialist in het maken van WooCommerce WordPress webshops. Ook Magento beheersen wij. Zo hebben we aan de basis gestaan en nog steeds ondersteunen wij grote webshops zoals Buitenkampioen, Rode Bak en Morssink. Dit zijn webshops met veel conversies en die dagelijks ontzettend veel bezoekers op hun webshop ontvangen. Wij zijn trots dat wij deze klanten mogen faciliteren. Doordat sommige webshops complex ingericht zijn, alsook API koppelingen hebben met voorraadsystemen, zijn wij dagelijks alert op veiligheid, snelheid en up- en downtime.

Omdat de ontwikkelingen continu veranderen, helpen we u graag bij het adviseren van uw beoogde webshop. Ons uitgangspunt is dat uw winkelwagen vol zit met bestellingen, zodat u winst gaat maken met uw webshop.

Interesse in een webshop?

Een webshop laten maken of vernieuwen? Of je hebt het idee dat je meer conversies kunt halen. We geven je graag advies over hoe je de webshop optimaal kunt inrichten. 

Opgeleverde shops

Hier hebben we recent gemaakte webshops voor je op een rij geplaatst. Bekijk ze eens rustig op je gemak.

In contact komen

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een email en we nemen contact met je op.