Webshop laten maken

Een webshop laten maken vereist ervaring en een slim strategisch ontwerp. Hoewel het aantal online aankopen sterk is gegroeid, is ook het aantal webwinkels in omvang toegenomen. Door doelmatig en commercieel gericht samen te werken, helpen we met het maken van zorgvuldige afwegingen. Welk systeem is het beste voor een webshop laten maken? En hoe bereik ik de juiste doelgroep?

Eigen webwinkel beheren

Er is altijd wel werk bij een webshop laten maken. Het is daarom belangrijk webshops te voorzien van een goed Content Management Systeem, beter bekend als CMS. Met zo’n systeem wordt het beheren van een eigen webwinkel overzichtelijk. Daarnaast wordt het aanpassen van content eenvoudig. ROCK Design bouwt zowel WordPress webshops als Magento webshops als het gaat om een webshop laten maken.

Maatwerk webshops

Mensen winkelen steeds vaker online. Door de toename in vraag en aanbod, is de gemiddelde kwaliteit ook verbeterd. Mensen willen snel en hoogwaardig bediend worden, óók wanneer zij online winkelen. Bij het webshop laten maken biedt maatwerk een uitkomst.

Geschikt voor mobiele apparaten

Telefoons & tablets
Alles gaat steeds sneller en eenvoudiger. Veel taken die voorheen vanuit huis of kantoor werden gedaan, doen we nu onderweg. Smartphones en tablets staan centraal binnen dit proces van verandering. We doen steeds meer taken vanaf verschillende plaatsen.

Responsive webdesign
Wat betreft een webshop laten maken is het belangrijk dat websites automatisch meeschalen met allerlei schermformaten. Op deze manier is een website goed leesbaar en navigeerbaar voor alle bezoekers. Een ontwerp dat zich automatisch aanpast noemt men ‘responsive’. Alle websites en webshops die wij maken hebben vanzelfsprekend een responsive webdesign.

magento webshop

Magento webshop

Grote webshops
Magento is een veelgebruikt CMS om webshops in op te bouwen. Het systeem is vooral populair voor omvangrijke webshops met veel producten.

Magento 2.0
Sinds de update naar Magento 2.0 zijn er een aantal interessante mogelijkheden toegevoegd. Zo is Magento 2.0 responsive, hetgeen betekent dat het voortaan ook mobiele apparaten ondersteund. Daarnaast zijn de opties voor SEO (zoekmachine optimalisatie) uitgebreid. Deze bieden ondersteuning om hoger in Google te komen. Tevens is de snelheid met gemiddeld 25% verhoogd.

WooCommerce webshop

Gebruiksvriendelijk
WooCommerce is onderdeel van het populaire WordPress CMS. Dit platform is zelfs gebruiksvriendelijk voor mensen met beperkte technische kennis. Door de prettige en overzichtelijke interface, is het werken en beheren van de webshop relatief eenvoudig.

Toegankelijk
WooCommerce is open-source software, waardoor het vrij toegankelijk is. Terwijl andere systemen soms tekort schieten in functionele ondersteuning, is er voor WooCommerce vrijwel altijd een oplossing voor handen. Er zijn namelijk talloze extensies beschikbaar, waardoor functionaliteiten toegevoegd kunnen worden aan het systeem.

webshop laten maken
webshop laten maken

Welk CMS / systeem voor webshop?

Wij werken bij het webshop maken met de platforms van Magento of WooCommerce. Beide zijn prima systemen om een webshop mee op te bouwen. Voordeel van WooCommerce is dat u ook de functionaliteiten van WordPress kunt inzetten als webshopplatform. Die mogelijkheid biedt dan een aantal extra opties. In ieder geval beide CMS systemen zijn gebruikersvriendelijk waardoor uzelf heel eenvoudig de content op de webshop kan plaatsen en beheren.

Het gaat om winst maken

Vooralsnog is Magento, zeker bij grotere shops met duizenden artikelen, verdeeld over diverse categorieën, nog steeds erg stabiel. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de databasestructuur van Magento beter is ingericht op grote shops dan de databasestructuur van WooCommerce. echter de verschillen zijn miniem te noemen op dit moment.

Welk CMS systeem is nu het beste voor webshops? Dat hangt op dit moment vooral af van het aantal producten, de gewenste functionaliteiten, het beoogde design, maar vooral ook het tempo waarin de platforms van Magento en WooCommerce innoveren. Wij volgen de ontwikkelingen continu en helpen u graag bij het adviseren van uw beoogde webshop. Ons uitgangspunt is dat uw winkelwagen vol zit met bestellingen, zodat u winst gaat maken met uw webshop.

Webshops gemaakt door ROCK Design

Overtuigd en interesse in

Webontwerp aanvragen

Wij geven u graag een indruk over hoe wij denken dat uw website of webshop eruit kan gaan zien. U ontvangt een online ontwerp van de website of webshop.

Checklist nieuwe website

Vul hier de checklist in als u overweegt een nieuwe website, webshop of app te laten maken. Wat zijn belangrijke onderwerpen? De checklist zet ze voor u op een rij.

Meer weten?

Heeft u een vraag? U kunt ons via de chatfunctie vragen stellen. Wilt u bellen, dan zijn wij tijdens werkdagen bereikbaar via het telefoonnummer: 0548 517363

Contact