Website laten maken

De online wereld is uiterst dynamisch. Er zijn continu veranderingen en de online mogelijkheden worden steeds verder uitgebreid. Een goede website laten maken is daardoor echter niet eenvoudig. Juist vanwege het veelzijdige karakter, is een zorgvuldige overweging extra belangrijk. Welke kansen zijn er voor mijn organisatie? En welke middelen zijn hiervoor nodig?

Eigen website beheren

Het ontwikkelen van een goede website is een never-ending proces. De mogelijkheid om door te ontwikkelen, te verbeteren of uit te breiden is er voortdurend. Het kan altijd nóg beter. Daarom is het belangrijk zelf content te kunnen wijzigen, toevoegen of verwijderen. De websites die wij maken zijn voorzien van een contentmanagement systeem, beter bekend als CMS. Door middel van een CMS is het eenvoudig de eigen website te beheren. Hiervoor is dus geen technische kennis vereist.

Webdesign op maat

De hoeveelheid informatie die mensen consumeren is hard gestegen. De focus van mensen verplaatst zich gestaag van tekstueel naar visueel. Webdesign op maat is daarom uiterst belangrijk. Teksten moeten kort en krachtig zijn, terwijl het bedrijfsverhaal aantrekkelijk gevisualiseerd moet worden.

Beursstand juni 2019

Responsive webdesign

Smartphone & tablet
Alles gaat steeds sneller en eenvoudiger. Veel taken die voorheen vanuit huis of kantoor werden gedaan, doen we nu onderweg. Smartphones en tablets staan centraal binnen dit proces van verandering. We doen steeds meer taken vanaf verschillende plaatsen.

Geschikt voor mobiele devices
Wat betreft webdesign is het belangrijk dat websites automatisch meeschalen met allerlei schermformaten. Op deze manier is een website goed leesbaar en navigeerbaar voor alle bezoekers. Een ontwerp dat zich automatisch aanpast noemt men ‘responsive’. Alle websites en webshops die wij maken hebben vanzelfsprekend een responsive webdesign.

Eenvoudig zelf beheren

WordPress websites
De websites worden gebouwd met WordPress software. Dit is wereldwijd het meest populaire systeem voor het laten maken van een website. Met behulp van WordPress zijn websites eenvoudig zelf te beheren, hetgeen veel voordelen met zich meebrengt.

Werken met CMS
Met behulp van WordPress CMS is het eenvoudig zelf content te beheren. Daarmee wordt onder andere het wijzigen, toevoegen en verwijderen van teksten bedoeld. Hetzelfde geldt voor afbeeldingen en video’s. Ook het uploaden van nieuws- of blogartikelen en het toevoegen van producten is relatief eenvoudig.

Webshop: RodeBak.nl – Haverkamp Groep Enschede

De kwaliteit van WordPress CMS

Een uitstekende mix
WordPress combineert creativiteit op slimme wijze met webstandaarden. Dit biedt de mogelijkheid prachtige designs te creëren, zonder voorbij te gaan aan de achterliggende techniek. Verder wordt de interface van het CMS als zeer gebruiksvriendelijk beschouwd, in tegenstelling tot de meeste andere systemen.

Het meest populair
Wereldwijd draait meer dan een kwart van alle websites op WordPress CMS. Het is momenteel het populaire systeem als het gaat om website laten maken. Met name onder de zakelijke markt scoort het systeem uitstekend. Ook nieuws- en technologiewebsites draaien grotendeels op WordPress.

Hoog in Google

Zoekmachine optimalisatie
Online vindbaarheid is bepalend voor de resultaten van websites. De ranking van een website in Google is daarbij doorslaggevend. Optimalisatie voor zoekmachines als Google (SEO) is daarom een belangrijk element bij het bouwen van websites.

Content, Techniek & Autoriteit
Het algoritme van Google bestaat uit ongeveer 250 factoren. De werking hiervan is grotendeels bekend. Hoewel zoekmachine optimalisatie géén exacte wetenschap is, zijn er wel 3 belangrijke categorieën te onderscheiden: Content, Techniek en Autoriteit. Meer over Hoog in Google? Bekijk onze pagina Google & SEO.

Google Adwords
Adverteren in zoekmachines (SEA) behoort eveneens tot de mogelijkheden. De meest bekende tool voor zoekmachine marketing is Google Adwords. Lees meer hierover op onze pagina Marketing & SEA.

tuinbouwbeurs webdesign

Website: Land- en Tuinbouwbeurs (CNO-Expo Enter)

Websites gemaakt door ROCK Design

Overtuigd en interesse in

Webontwerp aanvragen

Wij geven u graag een indruk over hoe wij denken dat uw website of webshop eruit kan gaan zien. U ontvangt een online ontwerp van de website of webshop.

Checklist nieuwe website

Vul hier de checklist in als u overweegt een nieuwe website, webshop of app te laten maken. Wat zijn belangrijke onderwerpen? De checklist zet ze voor u op een rij.

Meer weten?

Heeft u een vraag? U kunt ons via de chatfunctie vragen stellen. Wilt u bellen, dan zijn wij tijdens werkdagen bereikbaar via het telefoonnummer: 0548 517363

Contact