Webshops

Wij zijn ervaren e-commerce webdevelopers en bouwen dagelijks aan nieuwe webshops. Zo richten wij categorieën en assortiment op overzichtelijke wijze in. Ook zorgen we voor een logische opzet van het bestelproces, order entry en afrekenmodule. Ook bouwen we aan redesigns van bestaande webshops met behulp van import en XML koppelingen.

WooCommerce webshops

We weten inmiddels aardig wat werkt en wat niet werkt als het om webshops gaat. Zo bouwen we nieuwe businessmodellen op en zorgen we voor verbeteringen om online nog sterker te groeien. Als je besluit een webshop te starten of je wilt deze vernieuwen en meer succes behalen, dan maak eens een afspraak.

webshops

ROCK Design werkt met wereldwijde open source van hoofdzakelijk WordPress WooCommerce. Daarmee kan ROCK Design oneindig veel webshop mogelijkheden bieden tegen betaalbare prijzen. Elke dag is alles erop gericht om over de nieuwste technieken en updates te beschikken.

Gesloten source is eigenlijk alleen een optie als je zelf een grote webshopspeler bent en ook gekwalificeerd personeel in dienst kunt nemen met verstand van programmeren. In alle andere situaties kies een open source webbouwer.

Heb je nu een webshop met gesloten source CMS systeem? En je wilt wel anders maar je denkt dat je complete assortiment handmatig overgezet moet worden? Vaak is dat geen probleem, want je kan met CVS lijsten vaak een export maken van je assortiment die je vervolgens importeert in een nieuwe webshop.

Open source of gesloten source software

Open source

In de wereld van E-commerce zijn er verschillende succesvolle platforms. Bij ROCK Design hebben we ons gespecialiseerd in WordPress WooCommerce webshops. Dit betreft open source software en dat betekent dat er overal ter wereld gespecialiseerde software bouwers zijn die specifieke functies maken in WordPress WooCommerce.

Die functies worden vervolgens aangeboden in de database van WordPress. Via het systeem van WordPress worden die functies vervolgens opgehaald en in de webshop geplaatst. Het voordeel daarvan is dat er ook een oneindig assortiment aan plugins (kleine stukjes software) wereldwijd wordt aangeboden. Wij kopen voor elk project specifieke en snel werkende software en licenties in, zodat je altijd beschikt over officiële softwarelicenties.

Gesloten source

Gesloten source wil eigenlijk niets anders zeggen dan dat een webbouwer een eigen CMS platform heeft ontwikkeld waarop zij een webshop bouwt. Het onderhoud van een eigen gesloten source platform levert doorgaans veel ontwikkeltijd en kosten op. Een groot nadeel van gesloten source is dat onderhoud en updates door de webbouwer zelf gecodeerd moet worden in de diepere laag van broncodes. Dat kost altijd meer tijd en extra geld. Dat zul je uiteindelijk terugvinden in de aanschaf- en onderhoudsprijzen.

Een misschien wel belangrijker argument is dat bij gesloten source het erg lastig is om in het huidige dynamische internettijdperk bij te blijven. Eigenlijk kan gesloten source inmiddels niet meer concurreren tegen het immense open source aanbod. Bovendien zul je als webshop eigenaar telkens veel geld extra moeten betalen, als je een nieuwe functie aan je webshop wilt koppelen. Immers, de broncode moet vaak nog worden geprogrammeerd. Dat betekent weer een langere productietijd, latere oplevering en meer kosten.

ROCK Design, your guide to a stunning webshop

De kracht van techniek en marketing

Mensen winkelen steeds vaker online. Door de toename in vraag en aanbod, is de gemiddelde kwaliteit ook verbeterd. Mensen willen snel en hoogwaardig bediend worden, óók wanneer zij online winkelen.

Dat betekent dat er meer eisen worden gesteld aan de webshop. Uitgangspunt is de gebruikerservaring want de gebruiker bepaalt of deze lang op een webshop vertoeft of juist niet. Bij ROCK Design bekijken we elke dag het gedrag van de online bezoeker. Dat doen we ook vaak samen met onze klanten, want zij hebben de kennis als het gaat om veelgevraagde of best verkochte producten. Of dat ze producten met goede marges iets prominenter in de webshop willen positioneren. Onze marketeers helpen bij het analyseren van website bezoeken en geven promotionele ondersteuning van de webshops via talrijke kanalen. Daarbij is alles gericht op veel, maar bovenal relevante conversies.

Samenwerken met de mensen van ROCK Design betekent ook dat je beschikt over de mix van techneuten en marketeers. Juist die mix zorgt voor een solide groei van de webshops.

webshops

Optimale gebruikerservaring

We zien het aantal bezoeken en aankopen via de mobiel in rap tempo toenemen. Bij sommige webshops zien we al ruim 80% van de bezoeken via een smartphone binnenkomen. Dat betekent dat de gebruikerservaring ook sterk gericht moet zijn op de mobiele gebruiker. Daarbij is snelheid en zichtbaarheid van groot belang. Bij ROCK Design kijken we dagelijks naar de beste werkingen en functies. Alles staat in het teken om de gebruiker een optimale webshop beleving te bieden.

Responsive webdesign
Elke webshop schaalt mee met het schermformaat. Of dat nu een Apple Iphone 7, Iphone XS, Samsung Galaxy S20 of Huawei Y6 is, onze mensen testen elk schermformaat uitgebreid door. Op deze manier is een webshop goed leesbaar en navigeerbaar voor bezoekers. Een webshop die zich automatisch aanpast noemt men ‘responsive’. Alle webshops die wij maken hebben zijn vanzelfsprekend voorzien van responsive webdesign.

Koppelingen met ERP en marketplaces

WooCommerce biedt veel mogelijkheden met ERP koppelingen naar systemen. Bijvoorbeeld E-boekhouden, Twinfield, Afas, Ridder IQ, Exact, Vendit zijn bekende Nederlandse systemen.

Het voordeel van het koppelen naar je eigen werksysteem is dat je financiële cijfers, voorraden en bestellingen realtime kunt bekijken en laten synchroniseren. Dat scheelt dubbele handelingen en dus kosten.

Dan zijn er ook mogelijkheden om je webshop realtime te koppelen met marketplaces, zoals Marktplaats, Google shopping en Facebook shopping. Wat te denken van Amazon en Bol.

Met WooCommerce ben je in staat om al je werk- en promotionele processen te automatiseren. Wij kunnen jou ook helpen bij het bouwen, instellen en promoten van jouw webshop.

Webshops opgeleverd door ROCK Design

Checklist webshop starten

Als je overweegt een nieuwe webshop te starten dan denk vooral aan de volgende zaken. Maak eerst een plan voor jezelf. Doe ook marktonderzoek. Kies daarna een pakkende webshopnaam. Controleer of de naam vrij is als domeinnaam. Check ook bij de kamer van koophandel of er op de naam geen bescherming rust. Want je kan dan wel een domeinnaam bezitten, maar als er een geregistreerde handelsnaam staat bij de KvK, dan is de kans groot dat de naam alsnog niet kan worden gebruikt.

Bestudeer grondig je prijsstrategie. Juist prijsstrategie is een onderdeel waar webshopeigenaren nog wel eens moeite mee hebben. Zeker als je aanbod ook veel concurrenten op het internet met zich meebrengt. Kijk goed naar adviesprijzen, prijzen inclusief de verzendkosten en of BTW of juist niet. Maar ook of je optionele producten verkoopt. Hoe calculeer je die dan vervolgens in je eindprijs. En uiteindelijk welke marges ga je maken als je de prijzen eenmaal hebt vastgesteld. Reken ook je handelingskosten en de kosten van verzending goed door.

Beschrijf goed je bestelproces (orderbevestiging, factuur, vervolg) algemene voorwaarden, leveringsvoorwaarden en je retourbeleid. Tot slot bekijk de mogelijkheden van een keurmerk. Juist een keurmerk straalt enorm veel vertrouwen uit.

Als het gaat om het categoriseren van producten en hoe je dat optimaal inricht dan kun je op onze mensen een beroep doen. Zowel onze mensen van techniek als marketing denken met je mee. Want als jij succesvol bent met je webshop dan geeft ons dat voldoening. Bedenk wel of je zelf handig genoeg bent met het runnen van een webshop. Als webshopeigenaar moet je continue alert zijn om je webshop succesvol te maken of te houden.

Marketing voor je webshop

Als je eenmaal de webshop live hebt, dan begint de verkoop pas. Want hoe goed ook de webshop is opgebouwd en ingericht, je zult promotie moeten maken. Welke manieren zijn er allemaal om promotie op te starten. Maak in ieder geval je webshop persoonlijk. Geef het ook een gezicht.

Je wilt verkeer ontwikkelen naar je webshop. Je kunt dan starten met SEO oftewel het op organische wijze (natuurlijke wijze) optimaliseren van je content op je webshop. Dat kun je op pagina- en productniveau doen. Daarnaast kun je de webshop bijvoorbeeld uitbouwen met blogs en specifieke landingspagina’s gericht op zoekwoorden. Ook linkbuilding helpt, hoewel dit vaak een tijdrovende klus is helpt het je de webshop over meer autoriteit te beschikken en je trekt meer bezoekers.

Wil je wat sneller in beeld komen, dan overweeg het inzetten van SEA (betaalde advertenties) zoals Google Ads. Ten opzichte van organisch groeien gaat dit sneller, echter is doorgaans een stuk kostbaarder. Ook je webshop laten tonen in Google shopping werkt goed. En remarketing door middel van displaydvertenties op andere websites kun je inzetten om eerdere bezoekers op je webshop weer opnieuw te lokken naar je webshop.

Dan is er de mogelijkheid van Facebook Shopping. Je kunt een koppeling maken met je webshop en dagelijks je webshop producten synchroniseren naar Facebook shopping. Je creëert zo publiek vanaf Facebook naar je bestelpagina van het gekozen product.

Overige social media inzet is ook erg handig goed, zoals Pinterest of Instagram promoties. Zorg tot slot dat je lokaal vindbaar bent met Google mijn bedrijf.

Interesse in een webshop?

Een webshop laten maken of vernieuwen? Of je hebt het idee dat je meer conversies kunt halen. We geven je graag advies over hoe je de webshop optimaal kunt inrichten. 

Opgeleverde shops

Hier hebben we recent gemaakte webshops voor je op een rij geplaatst. Bekijk ze eens rustig op je gemak.

In contact komen

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een email en we nemen contact met je op.