VIT’s rundvlees Twente

Het bedrijf Vleesvee Integratie Twente bezit de gehele keten van fokkerij, boerderij, slachterij, uitsnijderij en transport. Wij kregen de opdracht gegund om er weer een frisse en eigentijdse website van te maken. De wens vanuit Vit’s rundvlees Twente was om de gehele keten goed online in beeld te visualiseren.

Onze uitdaging en opdracht

Of we de website wilden vernieuwen waarbij dierenwelzijn voorop staat. Dat gecombineerd met de schakels van de keten die Vit’s rundvlees Twente bezit. De afzonderlijke bedrijven goed presenteren, maar met een scherp oog voor dieren, smaak, slager en vleesveehouder. Tegelijkertijd sfeer oproepen met het design van een oorspronkelijk Twents bedrijf. Gave uitdaging voor ons team van designers en webdevelopers

De oplossing

Zoals gebruikelijk zijn we gestart met een schets om alle wensen en eisen in beeld te krijgen. Omdat Vit’s volop beschikte over beeldmateriaal konden we redelijk vlot een eerste design maken op basis van de wensen en eisen die we in meerdere gesprekken als input op hebben meegekregen. Wij hebben vervolgens ons oog gericht op dieren en de kwaliteit die zij voorzien aan de voedselketen. Dat heeft geresulteerd in grotere dan doorgaans gangbare beelden op de website.

Visuele uitstraling

De nieuwe website is voorzien van prachtige beelden. Van koeien die in het ochtendgloren heerlijk aan het grazen zijn in Twentse weilanden. Juist dat beeld past bij Vit’s want zij staan voor rust, ruimte en zuivere lucht. Hun boeren zorgen uitmuntend voor het vee en behandelen de dieren met respect.

Kortom, alleen essentiële  informatie en vooral veel beelden zijn gebruikt om Vit’s rundvlees Twente op een haar kenmerkende en unieke wijze te positioneren. Het design is gericht op beeld en sfeer. Grote vormen in het design en eenvoudige navigatie.

VIT's rundvlees Twente | ROCK Design | Websites | Webshops | Online Marketing

Technische functies

De nieuwe website is gebouwd op een responsive thema. Vervolgens is deze versleuteld en zijn belangrijke vormen gesitueerd in het online design. De navigatie en techniek is voorzien van ‘scrollende’ achtergrond beelden, waardoor deze achtergrond slechts ten dele worden getoond tijdens het scrollen. Het menu is als een ‘hamburger’ menu vormgegeven. Op de homepagina is de keten van Vit’s in 5 bewegende animaties opgebouwd. Elk deel is apart te openen met een linkje naar een afzonderlijke informatiepagina.

Technische specificaties

  • Platform: WordPress
  • Hosting: Dedicated server ROCK Design
  • Technische updates per kwartaal door technisch support
Interesse in een website?

We geven je graag vrijblijvend advies over jouw gedroomde website. We proberen op een eenvoudige, maar vooral begrijpelijke wijze de stappen naar en de inhoud van een website laten maken duidelijk te maken.

Opgeleverde sites

Hier hebben we recent gemaakte websites voor je op een rij geplaatst. Bekijk ze eens rustig op je gemak.

In contact komen

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een email en we nemen contact met je op.