Morsink Tweewielers

Morsink Tweewielers in Goor beschikt over een grote showroom en reparatie werkplaats. De oude webshop bevatte achterhaalde techniek. Morsink Tweewielers wilde dus de webshop vernieuwen en was op zoek naar een gebruikersvriendelijk CMS met de mogelijkheid van synchronisatie met hun werk en voorraadsysteem.

Onze uitdaging en opdracht

Of we de webshop wilden vernieuwen!? Voorwaarde was wel of we de koppeling naar ERP winkelmanagementsysteem Vendit wilden realiseren. Vanuit Vendit worden de fietsen, accessoires en onderdelen realtime ingeladen in de webshop. Het werkproces was daarbij leidend, zoals maten en kleurentabel, klantorders en de complete rijwiel artikeldatabase. Kortom, alles volledig e-commerce ingericht automatiseren was onze opdracht.

De oplossing

We zijn gestart met een schets om alle wensen en eisen in beeld te krijgen. Aansluitend heeft Morsink de inrichting van Vendit verder georganiseerd, zodanig dat de output van Vendit op een gestructureerde en logische wijze vertaald kon worden naar de webshop. Op de webshop is het assortiment ingedeeld en zijn categorieën aangemaakt. Nadat de koppeling tot stand kwam zijn alle producten ingeladen. De laatste fase betrof het toepassen van het bedachte design en de gedetailleerde styling van de producten zoals afbeeldingen. Al die werkzaamheden hebben geresulteerd in een functionele en inmiddels zeer succesvolle e-commerce webshop bij Morsink Tweewielers.

Visuele uitstraling

De nieuwe webshop moest een makkelijk overzicht hebben van het assortiment, zoals elektrische fietsen, stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes etc. Daarnaast was het verzoek om actiematige thema’s goed tot uiting te brengen. Ook de menustructruur van accessoires, electronica, fietsen, kleding en onderdelen moest overzichtelijk gepresenteerd worden. Verder duidelijke call to actions om bezoekers snel te kunnen reageren.

Kortom, veel informatie en opties om te kiezen in het assortiment, zonder dat er een overdaad is aan informatie. Het design hebben we eerst geschetst per pagina.

case webshop morsink tweewielers

Technische functies

De nieuwe webshop moest voorzien worden van een realtime koppeling en synchronisatie met het winkelmanagementsysteem van Vendit. Vendit biedt voor fietswinkels een module aan waarin de fietswinkel de reparaties kan onderbrengen inclusief planning en rijklaar maken. Ook een SMS module wordt daarbij toegepast. Bovendien biedt Vendit een voorraadsysteem naar leveranciers. Nieuwe fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen etc. kunnen rechtstreeks via Vendit worden besteld en geleverd. Vanuit Vendit is een koppeling aangebracht met de webshop van Morsink Tweewielers. Dat wil zeggen dat realtime de actuele voorraad ook op de webshop wordt getoond.

Technische specificaties

  • Platform: WooCommerce
  • Technische bijzonderheid: Realtime API koppeling met ERP database van Vendit
  • Hosting: Dedicated server ROCK Design
  • Technische updates per kwartaal door technisch support
Interesse in een webshop?

Een webshop laten maken of vernieuwen? Of je hebt het idee dat je meer conversies kunt halen. We geven je graag advies over hoe je de webshop optimaal kunt inrichten. 

Opgeleverde shops

Hier hebben we recent gemaakte webshops voor je op een rij geplaatst. Bekijk ze eens rustig op je gemak.

In contact komen

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een email en we nemen contact met je op.